Uitzending
Nieuwsuur - 11-5-2019

11-5-2019

Nieuwsuur

290 x bekeken | 0 reacties
6
Spanningen rond Iran lopen op
De Verenigde Staten sturen een extra marineschip naar de Perzische Golf. De Amerikanen zeggen aanwijzingen te hebben dat Iran hun troepen en hun bondgenoten wil aanvallen. Iran lijkt niet onder de indruk. Een hoge geestelijk leider zei vrijdag dat alle 'miljarden kostende' oorlogsschepen met een raket vernietigd kunnen worden. De spanningen liepen de afgelopen dagen op nadat de Iraanse president Hassan Rohani woensdag dreigde een deel van het atoomakkoord uit 2015 te zullen schenden als Europa en China de bestaande sancties niet verlichten. Het was woensdag precies een jaar nadat de VS hun steun aan het akkoord introkken. Aandacht voor de stand van zaken rondom Iran. Hoe serieus zijn de dreigingen en hoe gevaarlijk is de situatie in de Perzische Golf? We spreken Roxane Farmanfarmaian, docent internationale politiek aan de Universiteit van Cambridge.

Geen plan tegen verzakkingen in Friesland
In het grootste waterschap van Nederland, Wetterskip Fryslân, is deze week een nieuw dagelijks bestuur begonnen. Maar voor de groeiende problemen in de veenweidegebieden hebben de bestuurders nog geen plannen. Zij willen resultaten van pilots en onderzoeken afwachten. Een reportage waarin te zien is dat huizen in de veengebieden ondertussen steeds verder wegzakken.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 11 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie