Uitzending
Nieuwsuur - 9-5-2019

9-5-2019

Nieuwsuur

367 x bekeken | 0 reacties
6
Eurosceptische partijen en de EU
Eind deze maand kiezen we onze afgevaardigden voor het Europees Parlement. Het is goed mogelijk dat dat parlement er na 26 mei heel anders uitziet. De afgelopen tien jaar trokken Eurosceptische partijen op nationaal niveau steeds meer stemmen. In landen als ItaliŽ, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Finland en Denemarken zitten eurosceptici zelfs in de regering. Die groei willen ze in het Europees Parlement doorzetten. Vroeger wilden Eurosceptici de EU verlaten, maar sinds de chaos rond de brexit is verandering van binnenuit het motto. Europacorrespondent Saskia Dekkers onderzocht wat voor invloed deze partijen kunnen gaan hebben in het nieuwe Europees Parlement.

De laatste minuut
Ajax heeft in de laatste minuut van de blessuretijd naast de finale van de Champions League gegrepen. Bij rust leidde Ajax nog met 2-0, maar Lucas Moura schoot de Engelsen met een hattrick toch naar de finale. Zijn laatste goal viel in de 96e minuut. Die laatste minuut maakte nogal wat los. De Nederlandse kranten openden groot met de dramatische uitschakeling van Ajax: 'Het Europese seizoen was zo mooi en meeslepend. Maar nu rest een gigantische kater', schrijft het Algemeen Dagblad. 'Amsterdam huilt. En bijna heel voetbalminnend Nederland baalt. Hoe kon dit nog misgaan?', vraagt De Telegraaf. Abdelkader Benali schreef een gedicht over scoren in de laatste minuut. Hij leest het voor.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Abdelkader Benali te gast. Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 9 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie