Uitzending
Nieuwsuur - 4-5-2019

4-5-2019

Nieuwsuur

381 x bekeken | 0 reacties
4
Hoe komt de coca´ne uit Zuid-Amerika bij de gebruikers in Europa terecht?
Nederland is de spil in de distributie van coca´ne in Europa. De Nationale Politie heeft in kaart gebracht hoe de coca´ne, via de Nederlandse en Belgische havens, zijn weg vindt naar de gebruiker. Opvallend daarbij is dat bijna alle coca´ne die via Antwerpen binnenkomt, eerst naar Nederland wordt vervoerd en vervolgens Europa ingaat. In de uitzending een reportage.

Joodse gemeenschap buiten Amsterdam dreigt te verdwijnen
Amsterdam geldt als het centrum van het Joodse leven in Nederland. Minder bekend is dat ook buiten Amsterdam eeuwenlang een Joodse gemeenschap bestond. Maar dat leven en die cultuur dreigen nu op te drogen. Steeds meer jongeren die een actief Joods leven willen leiden trekken naar Amsterdam en omgeving. Bijna de helft van de ruim 50.000 Joden in Nederland wonen er inmiddels. De andere helft woont verspreid door het land en heeft het moeilijk. Nieuwsuur ging op zoek naar de laatste restjes Joods leven buiten de hoofdstad - zoals in Twente.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 4 mei door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie