Uitzending
Nieuwsuur - 6-10-2020

6-10-2020

Nieuwsuur

397 x bekeken | 0 reacties
6
China's assertieve buitenlandpolitiek
Waar China vroeger in zichzelf gekeerd was, probeert het nu op alle fronten de macht uit te breiden. Vanavond leggen experts aan de hand van een aantal voorbeelden uit hoe China dat in bijvoorbeeld Zweden doet. Want Chinese diplomaten slaan daar hard om zich heen. Te gast is sinoloog Ardi Bouwers.

Textielrecyclers willen actie van de overheid
Jaarlijks brengen we met z'n allen in Nederland 138 miljoen kilo kleding naar de textielbakken. De nog draagbare kleding gaat naar vooral Oost-Europese landen. Dat is ongeveer de helft. Van de overige 70 miljoen kilo wordt van alles gemaakt, behalve nieuwe kleding. Want gerecycled katoen is gek genoeg duurder dan nieuwe katoen. De recyclingindustrie vermaalt die oude kleding op dit moment daarom tot grondstof voor hoedenplanken en poetslappen. Ze slaan nu alarm: de politiek moet de mode-industrie dwingen om gerecycled katoen te gebruiken. Anders doen ze het nooit.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 6 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie