Uitzending
Nieuwsuur - 8-10-2020

8-10-2020

Nieuwsuur

334 x bekeken | 0 reacties
6
Wat doen de Duitsers beter dan wij?
In Duitsland zijn de afgelopen dag ruim 4000 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, zo'n 1200 meer dan gisteren. Een zorgwekkende toename, vindt de Duitse minister van Volksgezondheid, maar vergeleken met ons land gaat het er nog stukken beter. Nederland noteerde gisteren bijna 5000 nieuwe besmettingen, op een veel kleinere bevolking. Duitsland heeft het virus dus een stuk beter onder controle dan Nederland. Dat lijkt het land vooral te danken te hebben aan een veel grotere testcapaciteit en een uitgebreider bron- en contactonderzoek. We kijken in de stad Hamm, waar een grote uitbraak snel werd ingedamd. En we spreken met de Duitse viroloog Ulf Dittmer.

Frustraties over huisvesting arbeidsmigranten
Zeker 14.000 arbeidsmigranten werken in de glastuinbouw in het Westland. Maar omdat projecten voor huisvesting telkens sneuvelen na protesten van omwonenden, zijn er in de gemeente nauwelijks woningen voor hen beschikbaar. En dat leidt tot frustratie in buurgemeente Den Haag. Een reportage.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 8 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie