Uitzending
Nieuwsuur - 7-10-2020

7-10-2020

Nieuwsuur

394 x bekeken | 0 reacties
6
Advies: Koloniale roofkunst onvoorwaardelijk teruggeven
Het is een worsteling voor veel musea: koloniaal erfgoed in hun collecties. De Raad voor Cultuur stelt vandaag in een advies aan minister Ingrid van Engelshoven dat Nederland alle koloniale stukken, waarvan redelijk zeker kan worden aangetoond dat de herkomstlanden deze onvrijwillig zijn kwijtgeraakt, onvoorwaardelijk moet teruggeven. Lilian Goncalves is te gast. Zij komt vertellen over de uitkomsten van de commissie die zij heeft geleid over koloniaal erfgoed. Ook spreken we met Stijn Schoonderwoerd, directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen, en Jan de Hond, conservator bij de afdeling geschiedenis van het Rijksmuseum. Wat vinden zij van het advies?

Behoudt Trump zijn trouwste achterban?
Vannacht is het debat tussen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en de democratische vicepresidentskandidaat Kamala Harris. Met zijn uitgesproken standpunten over christelijke waarden is Pence voor veel Amerikaanse evangelisten de reden om de Republikeinse Partij te steunen. 80 procent van de 'evangelicals' stemde bij de vorige verkiezingen dan ook op Donald Trump. Kan hij in november weer op de onvoorwaardelijke steun van zijn trouwste achterban rekenen? Een reportage.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Donald trump en Ingrid van Engelshoven te gast. De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 7 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie