Uitzending
Nieuwsuur - 2-10-2020

2-10-2020

Nieuwsuur

234 x bekeken | 0 reacties
6
Trump heeft het coronavirus
President Trump en zijn vrouw Melania hebben corona. Tegenkandidaat Joe Biden is negatief getest op het virus. We spreken met correspondent Lucas Waagmeester, die in Washington is. Hij vertelt over de laatste stand van zaken en legt uit wat er zal gebeuren als Trump ernstig ziek zou worden. Daarnaast gaan we in op wat dit met de verkiezingscampagne doet.

Nieuwe lijsttrekker 50Plus
50Plus kiest morgen een nieuwe lijsttrekker. De lijsttrekkersstrijd splijt de partij. Dat is de tweede keer in korte tijd, nu partijvoorzitter Jan Nagel niet kiest voor Corrie van den Brenk, die na veel gedoe in het voorjaar fractievoorzitter werd.

Perfect Storm voor VK
Het VK lijkt af te stevenen op een Perfect Storm: een no-deal brexit, met alle economische gevolgen van dien, lijkt met de dag reŽler te worden. Terwijl het land al zucht onder de economische gevolgen van de Covid-crisis (o.a. rap stijgende werkloosheid) en het aantal besmettingen toeneemt, blijven de kiezers die hierdoor het hardst geraakt (gaan) worden trouw aan Boris Johnson.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Jan Nagel te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 2 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie