Uitzending
Nieuwsuur - 10-10-2020

10-10-2020

Nieuwsuur

670 x bekeken | 0 reacties
6

met hulp van politici en artsen

fel tegen verzet
In Marseille wordt openlijk gesproken over het oprichten van een 'eigen' gezondheidsraad. * Rechters leggen meer huurkortingen op. Veel ondernemers hebben het zwaar in de coronacrisis. Ze hebben te kampen met teruglopende omzetten terwijl de vaste lasten gewoon hetzelfde blijven. Nu de crisis aan blijft houden, stappen meer huurders naar de rechtbank in de hoop een huurverlaging af te dwingen. Gisteren nog kreeg een ondernemer te horen dat hij veel minder huur hoeft te betalen voor zijn koffiebar. En het komt vaker voor: rechters leggen steeds meer huurkortingen op * Wie is verantwoordelijk voor vaccins? Farmaceuten werken hard aan tientallen verschillende vaccins voor het coronavirus. Het ontwikkelproces gaat veel sneller dan normaal gesproken het geval is. De producenten van de medicijnen willen dat de overheden


die veel druk op de processen zetten

garant staan als er bij onverwachte bijwerkingen claims worden ingediend
In EU-verband is nu de afspraak gemaakt om garant te staan voor dat geval. Ook Nederland draagt bij aan die garantstelling. Emeritus hoogleraar klinische farmacologie Adam Cohen praat over hoe gebruikelijk dat is en hoe groot de kans is op bijwerkingen.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 10 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie