Uitzending
Nieuwsuur - 1-10-2020

1-10-2020

Nieuwsuur

832 x bekeken | 0 reacties
6
Wat voor een stad is Baltimore nu echt?
Baltimore, twitterde Donald Trump onlangs, is 'de ergste stad van Amerika' en een nest van 'armoede en misdaad'. De schuldigen, volgens de president: de Democraten, die de stad al ruim een halve eeuw in een ijzeren greep houden. De stad is verworden tot metafoor voor landelijk wanbestuur van steden waar de Democraten aan de macht zijn - en daarmee een buitenkans voor Trump om zich tegen af te zetten. Heeft Trump een punt? We bezoeken Baltimore.

Hoe ga je verder na de zelfdoding van een van je ouders?
In de afstudeerfilm van de Nederlandse Filmacademie Waarom bleef je niet voor mij? komen vier kinderen aan het woord die een van hun ouders door zelfmoord verloren. De regisseur van de film, Milou Gevers, verloor haar moeder door su´cide. We interviewen de maakster over de taboes waar nabestaanden mee te maken krijgen.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 1 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee