Uitzending
Nieuwsuur - 5-9-2020

5-9-2020

Nieuwsuur

244 x bekeken | 0 reacties
6
Wie krijgt de miljarden van Wopke en Wiebes?
Het werd vorig jaar met veel bombarie aangekondigd: het Wopke-Wiebes-fonds. De tientallen miljarden geleende euro's moesten onze economie aanjagen door te investeren in projecten waar we in de toekomst misschien geld mee kunnen verdienen. Het fonds leek er even niet te komen door de coronacrisis, maar het wordt maandag toch nog gepresenteerd, zij het in omvang wat afgeslankt, onder de naam Nationaal Groeifonds. We spreken mensen die vinden dat de miljarden in hún idee gestoken moeten worden.

Haast menselijke honden
Is het een hond of is het een mens? Die vraag bekruipt je bij het zien van de hondenfoto's van William Wegman. Zogenaamde Weimaraner honden, dat zijn jachthonden, zijn voor de Amerikaanse kunstenaar zijn muze. Fotomuseum Den Haag presenteert vanaf dit weekend een overzicht van Wegmans oeuvre. Een reportage.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 5 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee