Uitzending
Nieuwsuur - 10-9-2020

10-9-2020

Nieuwsuur

193 x bekeken | 0 reacties
6
Nederlanders niet ontevredener door corona
De impact van de coronacrisis op Nederland is groot, maar Nederlanders worden er niet minder tevreden van over hun eigen leven. In onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) uit juli geven mensen gemiddeld een 7,9 voor hun leven, wat even hoog is als voor de coronapandemie. Nederlanders maken zich wel zorgen, maar met name over (kwetsbare) anderen en over de toekomst. Te gast is SCP-directeur Kim Putters.

Coalitie: coronaboete omlaag, geen strafblad
De boete voor het overtreden van de 1,5 meter-regel wordt waarschijnlijk 99 euro in plaats van de huidige 390 euro. Coalitiepartijen VVD, D66 en ChristenUnie willen dat dit wordt vastgelegd in de nieuwe coronawet. Door het lagere bedrag krijgen overtreders geen aantekening op hun strafblad. Sinds het begin van de coronacrisis zijn met noodmaatregelen vrijheden ingeperkt. Zoals het bezoek verbod bij verpleeghuizen, het verplicht afstand houden en de boetes als je maatregelen overtreedt. De coronawet moet die noodgrepen vervangen. Maar de coronawet stuit op flink verzet bij deskundigen, in de Tweede Kamer en ook binnen de coalitie.

In de ruimte valt veel geld te verdienen
Grote namen als het SpaceX van Elon Musk en Virgin Atlantic van Richard Branson domineren het nieuws als we het over ruimtereizen hebben, maar ook Nederland doet aan ruimtevaart. We steken er jaarlijks miljoenen euro's in, maar waar gaat het geld naartoe? In een nieuwe serie ontdekt Mathijs Bouman hoe er geld kan worden verdiend in het heelal. In de eerste aflevering bekijkt Mathijs de Nederlandse ruimtevaartindustrie.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Kim Putters en Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 10 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee