Uitzending
Nieuwsuur - 1-9-2020

1-9-2020

Nieuwsuur

217 x bekeken | 0 reacties
6
Gooit bezoek Trump olie op het vuur in Kenosha?
De Amerikaanse president Donald Trump reist vandaag af naar de stad Kenosha. Daar is het onrustig nadat een zwarte man, Jacob Blake, zeven keer in zijn rug werd geschoten door een politieagent. De stad heeft de afgelopen dagen te maken met felle protesten en rellen. De gouverneur van de Amerikaanse staat Wisconsin riep Trump eerder op om zijn bezoek af te blazen. Gooit het bezoek van de president olie op het vuur? We spreken met correspondent Lucas Waagmeester.

Deze Nederlandse natuur blijft voor ons verborgen
In Nederland is er bijzondere natuur te vinden op onverwachte plekken. Dat laten we zien in onze serie over verborgen natuurparels. Vandaag deel 1 over een plek in het Drentse Assen. Het gaat om natuurgebied dat naast een kleine schietbaan van Defensie ligt, met unieke flora en een hoge biodiversiteit.

Amerikaans donorbot in trek bij Nederlandse tandartsen
Het is voor tandartsen steeds gewoner: het gebruik van menselijk botmateriaal, bij bijvoorbeeld kaakimplantaten. En steeds vaker, zo blijkt uit cijfers die Nieuwsuur opvroeg, komt dat bot uit de Verenigde Staten. De verkoop van gedoneerd menselijk bot is daar big business en Europa is een aantrekkelijke extra afzetmarkt. Maar recent onderzoek roept de vraag op of dat botmateriaal wel altijd op een ethisch verantwoorde manier wordt verkregen.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 1 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie