Uitzending
Nieuwsuur - 3-9-2020

3-9-2020

Nieuwsuur

254 x bekeken | 0 reacties
7
De Wit-Russische oppositie vanuit Litouwen
Wit-Russische oppositievoerders die het land hebben verlaten verzamelen zich in Litouwen. De bekendste van hen is Svetlana Tichanovskaja, de oppositieleidster. Ook twee deejays zijn Wit-Rusland ontvlucht. Nieuwsuur spreekt met de Litouwse minister van buitenlandse zaken, Linas Linkevicius. Hij vindt dat de Europese Unie 'verdeeld, gebrekkig en niet efficiŽnt' reageert op de ontwikkelingen in Wit-Rusland.

Verborgen natuurparels onder water
Nieuwsuur duikt het water in op zoek naar verborgen natuurparels. Twee ecologen en een filmmaker nemen ons mee naar een schietterrein, een industriegebied en de Noordzee, waar het mooier is dan je nu misschien denkt. We bezoeken scheepswrakken in de Noordzee, die enorm veel leven aantrekken. En we kijken in de door industrie gedomineerde Rotterdamse haven, waar beschermde plant- en diersoorten weten te overleven.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 3 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee