Uitzending
Nieuwsuur - 25-7-2020

25-7-2020

Nieuwsuur

232 x bekeken | 0 reacties
8
Spanningen tussen China en VS lopen snel op
Het Chinese consulaat in de Amerikaanse stad Houston is kort na de gedwongen sluiting opengebroken door federale agenten. Afgelopen dinsdag besliste de VS dat China het consulaat in Houston binnen enkele dagen moest sluiten. Volgens Amerika was het een spionagebolwerk. China reageert woest. Correspondenten Marieke de Vries in Washington en Sjoerd den Daas vanuit China vertellen wat dit betekent voor de verhouding tussen de twee grootmachten.

Een muur van moeders in Portland
Moeders, vaders en veteranen vormen in de Amerikaanse stad Portland een muur om demonstranten van Black Lives Matter te beschermen tegen de federale politie. Portland is al weken het toneel van hevige protesten. Correspondent Marieke de Vries legt uit wat er precies aan de hand is.

De harde gevolgen van corona in het Verenigd Koninkrijk
Het Verenigd Koninkrijk werd zwaar getroffen door corona. In Noord-Engeland, waar de arbeiders massaal op premier Boris Johnson stemden, ondervinden mensen de harde gevolgen van de coronacrisis. De grenzen zijn net geopend. Correspondent Saskia Dekkers maakte de oversteek.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 25 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie