Uitzending
Nieuwsuur - 29-7-2020

29-7-2020

Nieuwsuur

162 x bekeken | 0 reacties
5
Geen landelijke mondkapjesplicht, wel lokale experimenten
De voorzitters van de veiligheidsregio's spraken vanmiddag in Utrecht tijdens een ingelast Veiligheidsberaad over de jongste corona-ontwikkelingen. Ze bespraken het stijgend aantal besmettingen en de discussie over mondkapjes. Er komt geen landelijke mondkapjesplicht, maar er wordt wel gekeken naar lokale experimenten. Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, vertelt hoe dat eruit komt te zien.

Trainers op non-actief gesteld door turnbond
De Nederlandse turnbond KNGU neemt maatregelen tegen de coaches die de afgelopen dagen in opspraak zijn geraakt. Het topsportprogramma van de vrouwenploeg is stilgelegd. De betrokken coaches zijn op non-actief gesteld zolang het onderzoek naar de misstanden loopt. Afgelopen week hebben ex-turnsters coaches beschuldigd van geestelijke en soms ook lichamelijke mishandeling. Jos Geukers, oud-voorzitter van de KNGU, vertelt wat er volgens hem moet gebeuren.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Hubert Bruls te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 29 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie