Uitzending
Nieuwsuur - 21-7-2020

21-7-2020

Nieuwsuur

430 x bekeken | 0 reacties
7
Verspreiding coronavirus in Nederland neemt toe
Het aantal coronabesmettingen is in Nederland in een week bijna verdubbeld: van 534 naar 987. Intussen steeg het percentage positieve tests met twee derde. Dragers van het virus besmetten bovendien meer andere mensen. De meeste besmettingen vinden nog steeds binnen gezinnen en huishoudens plaats, maar de afgelopen weken wordt het virus ook vaker overgedragen tussen vrienden en verdere familie. Ook op feestjes, in het cafť en op werkplekken zijn meer besmettingen. We spreken een viroloog, een gedragswetenschapper, een hoogleraar gezondheidscommunicatie en politiek duider Nynke de Zoeten.

Horeca houdt het zwaar
De angst voor het virus lijkt bij veel mensen ondertussen juist weggeŽbd. We gaan naar Zwolle, waar ondernemers zien dat het drukker wordt in de binnenstad. Ondanks de drukte houdt de horeca het zwaar.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Nynke de Zoeten te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 21 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie