Uitzending
Nieuwsuur - 30-7-2020

30-7-2020

Nieuwsuur

272 x bekeken | 0 reacties
6
Trump oppert uitstel verkiezingen
President Donald Trump vraagt zich af of het niet beter is om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar uit te stellen. Op Twitter herhaalt hij vandaag zijn standpunt dat de kans op fraude en onnauwkeurigheden groot is, doordat veel mensen vanwege de coronacrisis per post moeten stemmen. Uitstel van de verkiezingen lijkt niet reŽel, maar stemmen per post bleek bij de voorverkiezingen in de staat Wisconsin wel problemen op te leveren. We spreken correspondent Marieke de Vries en kijken terug op die voorverkiezingen.

Van tiny house tot wonen in de achtertuin
Er is een enorm tekort aan sociale huurwoningen: inmiddels zo'n 80.000. In het hele land staan mensen jarenlang op de wachtlijst voordat ze een betaalbare huurwoning krijgen. Om snel iets aan het tekort te doen, gaan woningcorporaties ťn particulieren op zoek naar creatieve oplossingen. Het laatste deel uit onze serie over de woningmarkt die op slot zit.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 30 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie