Uitzending
Nieuwsuur - 27-7-2020

27-7-2020

Nieuwsuur

163 x bekeken | 0 reacties
6
Macron worstelt zich naar einde ambtstermijn
De Franse president Macron gaat de laatste twee jaar van zijn ambtstermijn in. Hij heeft het zelf al over zijn 'regering van 600 dagen': de duur tot de presidentsverkiezingen in 2022. Die tijd heeft hij nog om te regeren Ún om kans te maken op een herverkiezing. Dat probeert hij met een nieuwe stijl, met een nieuwe premier, en met nieuwe doelstellingen. Of het gaat lukken, zal moeten blijken. Macrons populariteit kreeg de afgelopen jaren een flinke knauw.

Kwetsbare Nederlanders door corona aan huis gekluisterd
Veel mensen met een beperking en chronisch zieken zijn door corona nog altijd aan huis gekluisterd, volgens belangenorganisatie Iederin. Voorzitter Illja Soffer is te gast. Zij is gevraagd mee te helpen de aanpak van de eerste coronagolf te evalueren, maar ze vindt dat de overheid eerst de corona-maatregelen beter moet handhaven om de publieke ruimte veiliger te maken voor kwetsbaren.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 27 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie