Uitzending
Nieuwsuur - 31-7-2020

31-7-2020

Nieuwsuur

194 x bekeken | 0 reacties
6
Geen verplichte quarantaine
Het kabinet ziet af van verplichte quarantaine voor reizigers uit landen waarvoor het reisadvies oranje of rood is. Wel krijgen teruggekeerde Nederlanders een dringender oproep van het kabinet om twee weken binnen te blijven. We spreken erover met politiek verslaggever Nynke de Zoeten. En: hoe zit het met de quarantaineregels in landen om ons heen?

Protest in Wit-Rusland tegen president Loekasjenko
Tienduizenden Wit-Russen hebben gisteren in de hoofdstad Minsk gedemonstreerd tegen president Aleksandr Loekasjenko, die al sinds 1994 aan de macht is. Er wordt gesproken over het grootste protest in jaren. Het protest was een steunbetuiging aan de belangrijkste tegenstander van Loekasjenko bij de verkiezingen van 9 augustus: Svetlana Tichanovskaja. Een reportage van verslaggever Gert-Jan Dennekamp over de onrust in het land.

Wereldwijd heel verschillende corona-aanpakken
De afgelopen tijd volgden we twaalf mensen van over de hele wereld. Hoe ervaren zij de pandemie? Vandaag kijken we naar de verschillen in aanpak en de gevolgen daarvan. Sommige landen zijn dankzij een succesvolle aanpak al afgestapt van strenge regels en mondkapjes. Maar er zijn ook landen waar het aantal besmettingen toeneemt en de overheid niet wil of kan handhaven.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Gert-Jan Dennekamp en Nynke de Zoeten te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 31 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie