Uitzending
Nieuwsuur - 20-7-2020

20-7-2020

Nieuwsuur

230 x bekeken | 0 reacties
6
Georg Schulze-Büttger over zijn vader, aanslagpleger op Hitler
Het zal je maar gebeuren: oog in oog met net ontdekte beelden van je vader tijdens het proces waarin die ter dood werd veroordeeld door de nazi's. Het overkwam de Duitse oud-soldaat Georg Schulze-Büttger. Diens vader was een van de officieren die op 20 juli 1944 een mislukte aanslag pleegden tegen Hitler en daarvoor werden opgehangen. Dat het proces tegen zijn vader ook op band was opgenomen wist hij niet. 75 jaar na het einde van de oorlog vertelt Schulze-Büttger over het lot van zijn vader en over zijn eigen loopbaan in het leger.

Komt er witte rook uit Brussel?
De 27 regeringsleiders van de Europese Unie buigen zich sinds vanmiddag opnieuw over het coronaherstelfonds en de meerjarenbegroting van de EU. De top begon vrijdag al, maar er ligt nog steeds geen akkoord. Afgelopen nacht overlegden de regeringsleiders tot in de kleine uurtjes. Op tafel ligt een nieuw compromisvoorstel van Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad. Tijdens de uitzending brengen we de laatste ontwikkelingen.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 20 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie