Uitzending
Nieuwsuur - 24-7-2020

24-7-2020

Nieuwsuur

380 x bekeken | 0 reacties
6
Nieuwe Surinaamse president Santokhi wil verhoudingen herstellen
De nieuwe Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi wil een trendbreuk in de Surinaams-Nederlandse relaties. Niet alleen moeten de diplomatieke verhoudingen op ambassadeursniveau worden hersteld, er moet ook zo snel mogelijk worden gewerkt aan een volwassen handelsrelatie. Daarbij moet nadrukkelijk ook de Surinaamse gemeenschap in Nederland worden betrokken, zo vertelt Santokhi in een gesprek met Nieuwsuur.

Kamerleden bezorgd over risico op vliegvelden
Terwijl de discussie over het wel of niet dragen van mondkapjes nog loopt, maken Tweede Kamerleden zich ook zorgen over reizigers. Toeristen uit oranje of rode landen komen nu onbeschermd ons land binnen. Deskundigen willen dat er iets gebeurt. Kamerleden zeggen tegen Nieuwsuur dat ze bezorgd zijn over de huidige maatregelen. Ook Kamerleden uit de coalitie vragen zich af of mensen uit risicogebieden niet standaard kunnen worden getest, zoals vandaag in Frankrijk en Duitsland is besloten.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 24 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie