Uitzending
Nieuwsuur - 20-10-2020

20-10-2020

Nieuwsuur

305 x bekeken | 0 reacties
6
Deze kiezers blijven Trump trouw
Nog precies twee weken en dan is het verkiezingsdag in de Verenigde Staten. President Trump staat achter in de peilingen, maar een flink deel van de kiezers blijft hem door dik en dun steunen. Een belangrijke achterban zijn witte mannen, vaak lager opgeleid en woonachtig buiten de steden. Nieuwsuur reist deze weken door een aantal swing states, van Miami naar Washington. Vandaag zijn we in het plaatsje Cartersville in Georgia, voor een goed gesprek met ÚÚn van die trouwe kiezers.

Nog steeds data ingezet om kiezers VS te be´nvloeden?
Het enorme privacyschandaal rond Cambridge Analytica ligt nog vers in het geheugen: het Britse databedrijf misbruikte Facebook-profielen voor het heimelijk be´nvloeden van tientallen miljoenen Amerikanen. Worden die gegevens in de huidige verkiezingscampagne nog steeds gebruikt? Daarover spraken we klokkenluider Christopher Wylie. Zijn boek over de affaire, De Grote Dataroof, is zojuist verschenen in het Nederlands.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke, Jeroen Wollaars, Eelco Bosch van Rosenthal en Petra Grijzen. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op dinsdag 20 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen Úcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!