Uitzending
Nieuwsuur - 19-10-2020

19-10-2020

Nieuwsuur

303 x bekeken | 0 reacties
6
Stijging ziekenhuisopnames zet door
Het aantal ziekenhuisopnames neemt gestaag toe. Mede doordat ze de reguliere zorg in stand willen houden, kunnen ziekenhuizen eigenlijk nauwelijks extra coronapatiŽnten opnemen. Het spreiden van patiŽnten over ziekenhuizen gaat ook moeizaam. We spreken erover met Ernst Kuipers van het Landelijk Centrum PatiŽnten Spreiding.

Het lot van de Oeigoeren
Repressie, onderdrukking en de constante angst om in een van de vele heropvoedingskampen te verdwijnen. Jarenlang al is dat hoe het leven van veel Oeigoeren in het meest westelijke deel van China eruitziet. Correspondent Sjoerd den Daas reisde door Xinjiang en maakte daar, terwijl hij constant werd geschaduwd door de autoriteiten, een reportage. We spreken met hem over de ongekende campagne van massadetentie die onder president Xi Jinping verder is geÔntensiveerd.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Jeroen Wollaars, Eelco Bosch van Rosenthal en Petra Grijzen. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 19 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!