Uitzending
Nieuwsuur - 25-10-2020

25-10-2020

Nieuwsuur

338 x bekeken | 0 reacties
6
Een coronadrama in Norg
In verpleeghuis De Omloop in Norg wonen mensen met dementie. Afgelopen maand zijn ze bijna allemaal besmet met het coronavirus. Veertien mensen overleden in twee weken tijd. Ook vijftien personeelsleden liepen corona op. Een verpleegkundige, een nabestaande en de directeur vertellen over het grote drama waar ze opeens in terecht kwamen.

Hoe een Zweedse scholier de wereld veroverde
In augustus 2018 filmde regisseur Nathan Grossman een jong meisje dat voor het Zweedse parlement zat en spijbelde, vr het klimaat. Zonder te weten dat zij zou uitgroeien tot een icoon. Haar initiatief groeide uit tot een wereldwijd klimaatprotest door jongeren. Inmiddels is activiste Greta Thunberg niet meer weg te denken van het wereldtoneel. De documentaire I am Greta geeft een zeer persoonlijke inkijk in het jaar dat haar leven radicaal veranderde.

De presentatie was in handen van Marille Tweebeeke, Jeroen Wollaars, Eelco Bosch van Rosenthal en Petra Grijzen. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 25 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen cht de beste aanbiedingen Bekijk nu!