Uitzending
Nieuwsuur - 22-10-2020

22-10-2020

Nieuwsuur

217 x bekeken | 0 reacties
6
'Snel regels nodig voor wildgroei aan uitzendbureaus'
Het is kinderlijk eenvoudig en je hebt er geen vergunning voor nodig: het oprichten van een uitzendbureau. Er zijn er inmiddels veertienduizend van. De uitzendbureaus hebben veelal arbeidsmigranten in dienst, die werken in de tuinbouw, in slachthuizen of distributiecentra. Tijdens de eerste coronagolf werd pijnlijk duidelijk hoe slecht de woon- en werkomstandigheden vaak zijn. Er zijn strengere regels nodig voor uitzendbureaus, vinden veel betrokkenen.

De toon van het debat in de VS
Op onze verkiezingsreis van Florida naar Washington maken we een stop in de staat Virginia, naast Washington. We spreken er drie vrouwen die de polarisatie in de Verenigde Staten aan den lijve ondervonden óf daar zelf een bijdrage aan leverden. Over politieke dialoog versus bedreigingen en de toekomst van de Amerikaanse democratie.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke, Jeroen Wollaars, Eelco Bosch van Rosenthal en Petra Grijzen. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 22 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie