Uitzending
Nieuwsuur - 15-10-2020

15-10-2020

Nieuwsuur

182 x bekeken | 0 reacties
6
Twitter en Facebook beperken verspreiding bericht zoon Biden
Twitter en Facebook hebben maatregelen genomen die moeten voorkomen dat een bericht van de tabloid The New York Post over Joe Biden en zijn zoon Hunter snel kan worden verspreid. De krant claimt e-mails in handen te hebben die erop duiden dat Joe Biden in 2015, toen hij vicepresident was, een ontmoeting had met een partner van het gasbedrijf waarvoor Hunter werkte. We praten erover met verslaggever Rudy Bouma. Tabloid claimt onthulling over Biden, Twitter en Facebook beperken verspreiding.

Ook goede doelen geraakt door coronacrisis
Bijna twee derde van de goede doelen-organisaties zag hun inkomsten tussen januari en september dalen, blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit en goede doelen-toezichthouder CBF. Ze lopen miljoenen mis. Veel goede doelen zijn afhankelijk van steun van bedrijven. Als die bedrijven in financieel zwaar weer zitten, droogt de geldstroom op.

De schade van de tweede golf
Alle horeca weer dicht, voor vier weken en misschien langer. Gaan ze het redden met koersverleggen? En wat gaat de tweede golf voor de werkeloosheid betekenen? Te gast is econoom Mathijs Bouman.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Mathijs Bouman en Rudy Bouma te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 15 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee