Uitzending
Nieuwsuur - 16-10-2020

16-10-2020

Nieuwsuur

238 x bekeken | 0 reacties
6
Onrust onder docenten
Docenten in het middelbaar onderwijs maken zich zorgen. Ze voelen zich niet veilig als ze aan het werk zijn en vrezen ook dat zij leerlingen aansteken met het coronavirus. Hoe gaan scholen hiermee om? We spreken een schooldirecteur, een docent en vakbond CNV. Te gast is Jan Wiegers, bestuurder van het Dorenweerd College in Doorwerth.

'Bereid je voor op no-deal-brexit'
De Britse premier Boris Johnson zegt dat zijn land zich moet opmaken om zonder handelsovereenkomst uit de Europese Unie te stappen. Hij vindt dat onderhandelaars van de EU te weinig concessies doen om tot overeenstemming te komen. Johnson zet de onderhandelingen met de EU zo flink onder druk. We praten erover met correspondenten Tim de Wit in Londen en Sander van Hoorn in Brussel.

Stedenbanden met China moreel verantwoord?
Bijna alle Nederlandse provincies en nog eens 36 Nederlandse gemeenten onderhouden vriendschapsbanden met regio's of steden in China. Vaak is het idee dat zo'n relatie economisch voordeel oplevert, maar dat kan botsen met gevoeligheden op landelijk niveau, bijvoorbeeld rond mensenrechten en spionage.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Sander van Hoorn te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 16 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee