Uitzending
Nieuwsuur - 21-10-2020

21-10-2020

Nieuwsuur

239 x bekeken | 0 reacties
6
Sneltesten veelbelovend, maar er zijn ook haken en ogen
Een 'game-changer' en 'zeer hoopgevend', zo werden de afgelopen weken verschillende nieuwe snelle testmethoden voor het coronavirus geïntroduceerd. Met een beetje geluk hoef je binnenkort slechts een kwartiertje te wachten in de teststraat en kan je met een negatieve test meteen weer aan het werk of naar de winkel. Maar gezondheidseconoom Jochen Mierau ziet nog wel wat haken en ogen. Hij is te gast. Ook nemen we drie sneltesten onder de loep. Wat zijn de voor- en nadelen?

Wat zit er achter de anti-racismeprotesten in de VS?
Het is één van de grote thema's in een toch al beladen verkiezingsjaar: het hardnekkige racisme in de Amerikaanse samenleving. Miljoenen Amerikanen gingen er dit jaar de straat voor op. Op onze verkiezingsreis van Florida naar Washington maken we een stop in de stad Asheville in North Carolina, waar de zwarte bevolking de afgelopen jaren in aantal terugliep. Veel Afro-Amerikanen zien er geen toekomst meer en wijten dat aan een systeem van apartheid: onder het mom van stadsvernieuwing zijn decennialang zwarten uit hun woonwijken geveegd. In de wijken die mochten blijven, mochten ze geen huizen kopen omdat ze zwart waren. De stad biedt nu herstelbetalingen aan de zwarte gemeenschap. Helpt dat jaren van apartheid goed te maken?

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke, Jeroen Wollaars, Eelco Bosch van Rosenthal en Petra Grijzen. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 21 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!