Uitzending
Nieuwsuur - 17-10-2020

17-10-2020

Nieuwsuur

213 x bekeken | 0 reacties
6
Premier Ardern wint verkiezingen Nieuw-Zeeland
Premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland heeft de parlementsverkiezingen met overmacht gewonnen. Haar Labour Party haalde 49 procent van de stemmen binnen. Kiezers belonen Ardern voor haar daadkrachtige aanpak van de coronacrisis. Ook eerdere crises wist zij goed het hoofd te bieden, bleek na de aanslagen in Christchurch en de vulkaanuitbarsting op White Island. We spreken met politicoloog Jennifer Curtin uit Nieuw-Zeeland over de overwinning van Ardern.

Truckers komen nauwelijks nog hun cabine uit
Nu Nederland weer gedeeltelijk in een lockdown zit en veel mensen gewoon thuis werken, is er één beroepsgroep die zorgt dat het ons aan niks ontbreekt, namelijk de vrachtwagenchauffeurs. Zo'n tachtigduizend truckers maken lange dagen en slapen en eten vaak ook nog eens langs de weg. Nu de wegrestaurants door corona gesloten zijn, komen ze helemaal niet meer uit de cabine. Elisabeth Post van Transport en Logistiek Nederland (TLN) is te gast.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 17 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee