Uitzending
Nieuwsuur - 14-10-2020

14-10-2020

Nieuwsuur

172 x bekeken | 0 reacties
6
Corona bestrijden met data
Naast de dagelijkse besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers is er veel meer data die ingezet kan worden om de pandemie te lijf te gaan. We spreken twee deskundigen die toelichten hoe data uit het openbaar vervoer, de snelweg, het gebruik van wifi en uit het riool ons kan helpen om het coronavirus te bestrijden. Zij pleiten voor een beter gebruik van beschikbare gegevens.

Na 20
00 uur geen alcoholverkoop. Na 20.00 uur mag er geen alcohol meer worden verkocht. Hoe gaan winkels om met de nieuwe maatregelen? En wat betekenen de maatregelen voor het gedrag van mensen? We bezoeken een supermarktketen die besloot om de komende weken om 20.00 uur dicht te gaan. En we kijken hoe het in de avondwinkels gaat, waar mensen vaak snel nog iets te drinken halen als de horeca sluit.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 14 oktober door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee