Uitzending
Nieuwslicht - 21-1-2010

21-1-2010

Nieuwslicht

867 x bekeken | 0 reacties
5
Volgende aardbeving op Ha´ti komt er aan. Volgens geofysicus Rob Govers uit Utrecht was de aardbeving op Ha´ti voorspeld door wetenschappers die al jarenlang onderzoek doen in het gebied. Maar wat nog erger is: de volgende aardbeving komt er ook aan. Ha´ti ligt langs de noordrand van de Caribische plaat. Deze kleine tektonische plaat wordt gemangeld tussen de Noord- en de Zuid-Amerikaanse plaat. Dat levert enorme spanningen op die aardbevingen veroorzaken.

Kunstgras. De voetbalvelden liggen er na het winterweer van de afgelopen weken slecht bij, behalve bij de clubs waar op kunstgras wordt gespeeld. Kunstgras is bezig aan een onstuitbare opmars, maar heeft onder sommige voetballiefhebbers nog steeds een slechte reputatie. Kunstgras zou leiden tot meer blessures en het spelletje teveel veranderen. Aan de Universiteit Gent onderzoeken ze hoe je kunstgras moet maken, dat bijna niet te onderscheiden is van echt gras. Menno neemt de proef op de som.

Wees aardig. De nieuwste campagne van SIRE heeft een positieve boodschap: Nederlanders, wees aardig voor elkaar. Het is de opvolger van de 'negatieve' campagne Nederland wordt steeds asocialer. Werken positieve boodschappen echt beter? Weten Nederlanders nog wel hoe ze aardig moeten doen? Kunnen we aardige mensen nog wel waarderen? Nieuwslicht gaat op onderzoek uit.

Presentatie: Menno Bentveld, Elisabeth Nimwegen.

Deze uitzending van het programma Nieuwslicht is uitgezonden op donderdag 21 januari door de VARA en Human. De presentatie was in handen van Menno Bentveld.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen Úcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!