Programma
Joël Lokaal

Joël Lokaal

6
Joël Lokaal is een KRO-NCRV programma. Joël Broekaert onderzoekt in het programma of de smaak van Nederland bestaat. In Frankrijk beweren ze dat de omgeving in je glas en op je bord te proeven is. Ze zeggen dat de streek waarin iets groeit de smaak van een ingrediënt en dus ook het gerecht bepaalt. Joël vraagt zich af hoe dit alles dan in ons voedsel terecht kan komen. En waar Nederland dan naar smaakt? Elke streek in ons land is weer anders en heeft een andere flora en fauna. En dus andere producten en smaken. Joël Lokaal maakt een road-trip door Nederland en zoekt dit tot op de bodem uit.
  • Joël Lokaal

    388 x bekeken | 1-11-2021
    Joël Lokaal - 1-11-2021
    6
    De bijzondere gronden van Limburg. Joël leert de bodem kennen en chefkok Wil Demandt maakt een echt oer-Limburgs gerecht voor hem klaar. De presentatie was in handen van Joël Broekaert. Deze uitzending van het... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    373 x bekeken | 28-10-2021
    Joël Lokaal - 28-10-2021
    6
    Denk je aan zandgrond, dan denk je aan heide. Die mooie heide brengt de heerlijkste producten voort. Samen met topkok Soenil Bahadoer kookt Joël in het zand. De presentatie was in handen van Joël Broekaert. Deze... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    411 x bekeken | 27-10-2021
    Joël Lokaal - 27-10-2021
    6
    Appels, wijn en slakken. Rivierklei is een bijzonder vruchtbare grondsoort. Maar niet alleen met de producten van de klei, ook met de klei zelf kan je koken. Dat laat chef Emile van der Staak zien en proeven. De... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    500 x bekeken | 26-10-2021
    Joël Lokaal - 26-10-2021
    6
    Joël wordt verrast door de frisse eigenschappen van veen. Chef Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse koken al jaren met de bijzondere producten die het veen te bieden heeft. Zo ook voor Joël. In deze uitzending van Joël... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    461 x bekeken | 25-10-2021
    Joël Lokaal - 25-10-2021
    6
    Hoe wordt zeeklei vruchtbaar en wat groeit er dan het beste op. Topchef Joris Bijdendijk verrast Joël met meerdere bereidingen van de oer-Hollandse aardappel. De presentatie was in handen van Joël Broekaert. Deze... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    917 x bekeken | 25-3-2021
    Joël Lokaal - 25-3-2021
    6
    De bijzondere gronden van Limburg. Joël leert de bodem kennen en chefkok Wil Demandt maakt een echt oer-Limburgs gerecht voor hem klaar. De presentatie was in handen van Joël Broekaert. Deze uitzending van het... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    978 x bekeken | 24-3-2021
    Joël Lokaal - 24-3-2021
    6
    Denk je aan zandgrond, dan denk je aan heide. En die mooie heide brengt de heerlijkste producten voort. Samen met topkok Soenil Bahadoer kookt Joël in het zand. De presentatie was in handen van Joël Broekaert. Deze... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    973 x bekeken | 23-3-2021
    Joël Lokaal - 23-3-2021
    6
    Appels, wijn, slakken. Rivierklei is een bijzonder vruchtbare grondsoort. Maar niet alleen met de producten van de klei, ook met de klei zelf kan je koken. Dat laat chef Emile van der Staak aan Joël zien en hij laat het... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    1218 x bekeken | 22-3-2021
    Joël Lokaal - 22-3-2021
    6
    Joël wordt verrast door de frisse eigenschappen van veen. Chef Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse koken al jaren met de bijzondere producten die het veen te bieden heeft. Zo ook in deze aflevering voor Joël. Jonnie... Bekijk uitzending
  • Joël Lokaal

    1648 x bekeken | 28-11-2020
    Joël Lokaal - 28-11-2020
    6
    Hoe wordt zeeklei vruchtbaar en wat groeit er dan het beste op? Topchef Joris Bijdendijk verrast Joël met meerdere bereidingen van de oer-Hollandse aardappel. De presentatie was in handen van Joël Broekaert. Deze... Bekijk uitzending