Uitzending
Het elfde uur - Piet Hein Donner, Lans Bovenberg en Clara Sies

Piet Hein Donner, Lans Bovenberg en Clara Sies

Het elfde uur

15-9-2009

| 1479 x bekeken | 0 reacties
6
Andries Knevel ontvangt Minister Piet Hein Donner, topeconoom Lans Bovenberg en Clara Sies, oprichtster van de Voedselbank.

Minister Piet Hein Donner
Dit jaar valt het nog mee. We gaan er allemaal ietsje op achteruit. Maar volgend jaar moet de regering een enorme bezuiniging ophoesten. Geen enkel onderwerp is taboe. Misschien wordt de kinderbijslag wel gehalveerd, of wordt de hypotheekrenteaftrek afgeschaft. Alles kan. Maar wie voor deze bezuinigingen opdraait is ook wel duidelijk. Dat is de burger, dat bent u. U betaalt de crisis die u niet veroorzaakt heeft. Is dat wel eerlijk?
Andries praat erover met de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Piet Hein Donner. Ook vraagt hij hem wat hij gaat doen aan de groeiende werkloosheid en waarom het kabinet niet dit jaar al met concrete maatregelen komt?

Topeconoom Lans Bovenberg
Volgens econoom Lans Bovenberg heeft het geen zin om de topbankiers als schuldige aan te wijzen van de kredietcrisis. Het kwaad en de hebzucht zitten in ons allemaal. En dus zijn we allemaal een beetje schuldig aan de crisis. Maar terwijl de bankiers elkaar alweer de volgende bonus toeschuiven, betaalt de burger straks de rekening. Het kwaad zit dan misschien wel in ons allemaal, maar als iedereen een beetje schuldig is, is niemand schuldig. Moeten de bankiers niet veel steviger verantwoordelijk gesteld worden voor de crisis?
Vorige maand verscheen het boek 'De Balans van Bovenberg'. Andries praat met hem over zijn 'roeping' om geloof en economie met elkaar te verbinden.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Piet Hein Donner, Lans Bovenberg en Clara Sies is uitgezonden op dinsdag 15 september door de EO. Te gast waren Lans Bovenberg en Piet Hein Donner. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie