Uitzending
Het elfde uur - 8-4-2008

8-4-2008

Het elfde uur

1644 x bekeken | 0 reacties
6
Terpstra
Terpstra ergerde zich zo aan de filmplannen van Geert Wilders dat hij in de pen kroop. Stop de Verwildering van onze samenleving, was zijn hartenkreet. Het kwam hem op veel heftige reacties te staan, en -in zijn eigen woorden - een 'ongekende hoop bagger' in zijn mailbox. Maar Doekle Terpstra liet zich daardoor niet tegenhouden. Met 57 andere bekende Nederlanders zette hij het pamflet Benoemen en Bouwen op de voorkant van de Trouw. 'We moeten de integratieproblemen benoemen, maar wel zo dat we de samenleving opbouwen en niet afbreken', aldus Terpstra. Vanaf morgen ligt zijn boek Benoemen en Bouwen in de winkels. Waarom dit boek? En hoe gaat hij de problemen oplossen?

Bas van der Vlies
Prikkelende aanzet. Bas van der Vlies ziet zijn gelijk bevestigd dat Fitna een prikkelende aanzet voor een debat is. Tegelijkertijd verbaast hij zich erover dat de Iraanse president Ahmedinejad Nederland de les mag lezen en dat de kruisigingsact van Madonna op veel minder begrip van het kabinet kan rekenen. Is Van der Vlies het met Wilders eens dat de islam een gewelddadige kant heeft?

Jeanet Schuurman
Te somber? Nieuwslezeres Jeanet Schuurman staat sinds een paar weken op de planken met de liedjesvoorstelling Vanzelfsprekend. Het gaat haar om waardering van het gewone en vanzelfsprekende. Ze hoopt dat mensen ophouden met zeuren over hoe slecht het wel niet gaat in Nederland en zelf de handen uit de mouwen steken. Vindt Schuurman dat Nederlanders te somber zijn?

Presentatie: Andries Knevel.

Deze uitzending van het programma Het elfde uur is uitgezonden op dinsdag 8 april door de EO. Te gast waren Doekle Terpstra, Bas van der Vlies en Jeanet Schuurman. De presentatie was in handen van Andries Knevel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie