Brigadegeneraal Henk Morsink gaf leiding aan de eerste groep militairen die naar Afhanistan ging. Zijn zoon, luitenant Dirk Morsink, opereert als plaatsvervangend compagniecommandant in de hitte van de strijd.
Andries Knevel praat in 'Het Elfde Uur' met Henk Morsink over 'friendly fire', bermbommen en het oog in oog staan met de vijand. En wat betekent het voor vader Henk, dat zoon Dirk er zit?
Waar blijft het miljard van Plasterk? Morgen gaan voor het eerst docenten de straat op. Ze vinden dat
minister Plasterk veel meer moet doen om hun beroep aantrekkelijker te maken. De salarissen moeten omhoog, de werkdruk naar beneden. Het nieuwe leren moet teruggedraaid worden, weg met de megascholen en ruim baan voor de hoog opgeleide vakdocent die weer echt wil lesgeven. Dat is wat de leerkrachten willen. Maar waar blijft
minister Plasterk?
Ad Verbrugge, filosoof en voorzitter van de vereniging Beter Onderwijs Nederland steunt de stakingen en gaat morgen voor de leerkrachten spreken. Wat gaat hij hen vertellen en wat moet er gebeuren in het onderwijs?
Een kerk beginnen tussen de flattenblokken van Amsterdam-Noord? Waarom zou je dat willen? En als je dat al wilt, hoe pak je dat dan aan?
Jurjen ten Brinke verhuisde van Kampen naar Amsterdam en is nu een kleine twee jaar bezig in het grootste stadsdeel van Amsterdam. Nu is nauwelijks 1% van deze multiculturele 'prachtwijk' christen, maar als het aan Jurjen ligt worden dat er snel meer. Maar is dat niet hopeloos naïef? Wat heeft hij te bieden voor die wijk?
In deze uitzending van Het elfde uur was
Ad Verbrugge te gast. De presentatie was in handen van
Andries Knevel en
Jurjen ten Brinke. Deze uitzending van het programma Het elfde uur met de titel Henk Morsink werd uitgezonden op dinsdag 25 maart door de EO.