Uitzending
Hermans Kookeiland - Najaar 2010 aflevering 6

Najaar 2010 aflevering 6

Hermans Kookeiland

5-10-2010

| 1526 x bekeken | 0 reacties
7
Er zijn nog 3 koppels over in de race om de twee ultieme droombanen in Queenstown op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

In Wellington, niet alleen de bestuurlijke maar ook de culinaire hoofdstad van Nieuw-Zeeland, worden de koppels weer opgesplitst. De koks proeven bij Logan Brown, een van de beste restaurants van de stad, de signature dish. Daarna moeten ze zoveel mogelijk ingrediënten waaruit dit gerecht bestaat zien te benoemen. Ondertussen bezoeken de maitres 3 toonaangevende restaurants in de stad. Eenmaal binnen in de restaurants krijgen ze de opdracht alles goed te bekijken, behalve de menukaart. Later moeten ze de 3 menukaarten van de restaurants bij het juiste restaurant zien te plaatsen.

Greenlip mussel
Daarna verlaat het gezelschap het Noordereiland en varen ze per ferry naar het schitterende Zuidereiland. In het water tussen de indrukwekkende bergen in het noorden wordt de beroemde greenlip mussel gekweekt. Die gaan de koks dan ook zlef met de hand van de kweektouwen plukken. Op een kaasboerderij maken de maîtres kennis met de lokale kazen en maken ze zelf ricotta.

Marlborough, de streek in het noorden van het Noordereiland is wereldberoemd om haar wijngaarden. Voor de volgende opdracht gaan de koppels naar een van deze wijngaarden, waar de koks een hoofdgerecht bereiden met de greenlip mussel en een nagerecht met een lokaal kaasje. De maîtres moeten de juiste wijn bij beide gerechten uitkiezen. De jury, bestaande uit Herman, mijnheer Reimers en de wijnmaker van de wijngaard, bepaalt welk koppel de lekkerste gerechten én de beste wijn-spijscombinatie heeft gemaakt.

Deze uitzending van het programma Hermans Kookeiland met de titel Najaar 2010 aflevering 6 is uitgezonden op dinsdag 5 oktober door RTL4. De presentatie was in handen van Willem Reimers en Herman den Blijker.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie