Uitzending
Heel Holland Bakt - Wintersport

Wintersport

Heel Holland Bakt

13-1-2019

| 7867 x bekeken | 0 reacties
8
Ieder jaar trekken er miljoenen sneeuwliefhebbers de witte bergtoppen in. En eerlijk? Daar zijn wij ook fan van! Daarom is het thema van deze week: Wintersport. De 6 overgebleven bakkers hebben 3 kakelverse opdrachten voor de boeg. Wie blijven er in de strijd voor de titel Beste Thuisbakker 2018-2019?

De eerste opdracht voor de thuisbakkers is het maken van een klassieke Mont Blanc Taart. In deze taart móeten kastanjes, een lastig ingrediënt door zijn ‘interessante’ smaak. En dat vinden de bakkers ook. We kunnen alleen maar zeggen: volg je bakkershart en wie weet piekt je taart net als de toppen van de Mont Blanc.

Voor de technische opdracht moeten de bakkers 6 spiegelgebakjes maken. Opperste concentratie is nodig want met minimale instructies moeten de deelnemers deze spiegelgladde gele bollen maken met een bloemvormig koekje bovenop. Kunnen ze zichzelf terugzien in hun gebakje? Juryleden Janny en Robèrt geven hun strenge doch rechtvaardige mening.

En dan het spektakelstuk. De kandidaten kunnen hun creativiteit weer kwijt bij maken een heuse witte winter taart. Maar wel met een paar regels; hij moet maagdelijk wit zijn, minstens 2 lagen hoog én er moet meringue in zitten. Geen eenvoudige opdracht, maar wel een lekkere! Wie maakt het verschil en haalt een wit voetje bij de jury?

Wie begaf zich op glad ijs en moet helaas de tent verlaten? En wie wordt er deze week Meesterbakker?

De presentatie was in handen van André van Duin. Deze uitzending van het programma Heel Holland Bakt met de titel Wintersport werd uitgezonden op zondag 13 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie