Uitzending
Heel Holland Bakt - Zondag zonder zorgen

Zondag zonder zorgen

Heel Holland Bakt

20-1-2019

| 7176 x bekeken | 0 reacties
7
De halve finale; nog maar 4 kandidaten, 4 keukenmachines en 4 ovens. Met wederom 3 opdrachten voor de boeg stappen de bakkers strijdlustig de tent in. Welke 3 bakkers presteren het beste en weten een plaatsje te bemachtigen in de begeerde finale?

De signatuuropdracht voor de bakkers in een notendop: bak binnen 1,5 uur een notentaart. Bijna alle noten mogen erin, alleen gemakshalve worden de kokosnoten thuisgelaten. Terwijl de juryleden Janny en Robèrt staan te popelen om te proeven, werken de bakkers zich in het zweet. Er wordt gelet op smaak, techniek, originaliteit én decoratie.

Vervolgens moeten de thuisbakkers aan de slag met een erg leuke, maar lastige, technische opdracht. Het is ook niet voor niets de halve finale. Het is de bedoeling dat de bakkers een kaartenhuis gaan maken en ze beschikken bij deze opdracht over een voorbeeld. Want zeg nou zelf, soms is goed gejat beter dan slecht bedacht. Staan de knapperige, gare koekjes als een huis?

Het is de laatste kans op een plaats in de finale, hoe gaan de bakkers om met de druk als het allemaal aankomt op het spektakelstuk? Bakken is geen koud kunstje en dan moet er ook nog een meesterwerk uit de oven tevoorschijn komen. De opdracht luidt: ‘Maak een kunstwerkspektakel’. Een beeld of schilderij, als hij maar herkenbaar is én overheerlijk smaakt. Weten de bakkers een prachtwerk neer te zetten of neemt de finalestress de overhand?

De kandidaten bakken met nog maar 1 doel: de finale. Wie krijgt de eretitel Meesterbakker van de week en wie moet op de valreep de tent toch nog verlaten?

De presentatie was in handen van André van Duin. Deze uitzending van het programma Heel Holland Bakt met de titel Zondag zonder zorgen werd uitgezonden op zondag 20 januari door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie