Uitzending
Goedemorgen Nederland - 19-11-2009

19-11-2009

Goedemorgen Nederland

1301 x bekeken | 0 reacties
5
Kabinet wil minder koopzondagen
Vandaag debatteert de Tweede Kamer over het kabinetsvoorstel de koopzondag aan banden te leggen. SP en SGP willen extra koopzondagen uitsluitend na toestemming van de minister van Economische Zaken zelf. Onzin, zegt D66. Verruim die winkeltijdenwet en laat het aantal koopzondagen over aan de locale politiek. Boris van der Ham van die partij, is hier.

Stratego op het allerhoogste niveau
Vanavond prikken de regeringsleiders van Europa een vorkje met elkaar in Brussel. Dat klinkt gezelliger en informeler dan het is. Want de 27 dames en heren moeten uit hun midden de eerste permanente voorzitter van hun raad kiezen. Ook wel de eerste president van Europa genoemd. En: ze moeten de portefeuilles verdelen voor de nieuwe Eurocommissarissen en daar dan weer namen aan verbinden. Bij ons aan tafel politiek analist Kees Boonman.

Toch ondergrondse CO2 opslag Barendrecht
Tot woede van gemeente Barendrecht besloot het kabinet om tóch door te gaan met een ondergrondse CO2 opslag onder de Barendrechtse wijk Carnisselande. De gemeente Barendrecht maakt zich zorgen om de veiligheid en dreigt juridische stappen te nemen. Maar volgens verantwoordelijke minister Cramer is alles veilig. Hier aan tafel, Raadslid Tessa Augustijn, Groen Links Barendrecht en campagneleider klimaat en energie Rolf Schipper, van Greenpeace. Beide grote tegenstander van dit besluit.

"Wijn moet je niet nippen maar slurpen"
Nederlanders zijn slechte wijnproevers. Slurpen, daar doen ze niet aan. Dat is onbeleefd en vies. Dit terwijl de smaak dan juist verloren gaat. Bij ons te gast, Ilja Gort. De wijnboer die van wijn omschrijven een kunst heeft gemaakt.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op donderdag 19 november door de KRO. Te gast waren Boris van der Ham en Ilja Gort.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee