Uitzending
Goedemorgen Nederland - 10-5-2010

10-5-2010

Goedemorgen Nederland

1030 x bekeken | 0 reacties
5
Commissie de Wit komt met (een deel van de) antwoorden

Wat zijn de oorzaken van de economische crisis en wat is er mis met ons financiële stelsel? De belangrijkste onderzoeksvragen waar de Onderzoekscommissie De Wit vanmiddag antwoord op geeft, en de voorzitter, Jan de Wit, ligt een tipje van de sluier op en hij vertelt waarom het meest interessante deel, namelijk hoe heeft de regering, het parlement en de toezichthouder gehandeld na het uitbreken van de crisis pas wordt onderzocht na de verkiezingen van 9 juni.
Europees noodmaatregelenpakket

Waar Nederland vandaag kijkt naar de oorzaken van de crisis, zijn de Europese ministers van Financiën vooral bezig met het bestrijden van de gevolgen van die crisis. Gisteren werd een noodmaatregelenpakket gepresenteerd dat eurolanden in nood moet helpen. Aan tafel hoogleraar Internationale Economie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Eelke de Jong. Europa doet er juist alles aan om de gevolgen van die crisis de bestrijden.
Giro van Amsterdam naar Middelburg

Vandaag is de derde en laatste etappe van de Giro d’Italia in Nederland. De renners rijden over 224 kilometer van Amsterdam naar Middelburg. Contact met de burgemeester van Middelburg – Koos Schouwenaar. Hij kreeg veel minder geld van het rijk voor de organisatie dan u had gedacht en houdt een begrotingsgat van een paar ton over. Het is maar de vraag of de Giro dat waard is. Met radiomaker en schrijver Jeroen Wielaert blikken we terug op de Giro van gisteren en eergisteren.
Maffia in Nederland

Ondanks de strijd van de Italiaanse justitie tegen de Maffia, blijft het criminele netwerk oppermachtig. Zelfs in Nederland. En om dat tegen te gaan moeten Nederlandse en Europese autoriteiten harder optreden. Althans dat vinden experts die door onderzoeksjournalisten Stan de Jong en Koen Voskuil zijn geïnterviewd voor hun boek “de Italiaanse Maffia in Nederland.”
Uien

Kijk niet raar op als u in de supermarkt binnenkort meer moet betalen voor uien. De oorzaak is een uientekort in Oost-Europa, waardoor de Russen massaal onze uien opkopen. Het gevolg is een dreigende uienschaarste in Nederland. Bram Rekers, ging op onderzoek uit. Tips voor Bram kunt u mailen naar goedemorgennederland@kro.nl
Cannes

Nieuwe films, een rode loper en veel sterren. In het Zuid-Franse Cannes start woensdag het filmfestival. Hét moment waarop de badplaats in één groot Hollywood-walhalla verandert. Maar of Cannes dit jaar ook zo’n feest wordt is nog maar de vraag. Robbert Blokland – onze vaste filmdeskundige – vliegt morgen naar de Côte d’Azur en hij vertelt of het weer één al glitter en glamour wordt dit jaar.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op maandag 10 mei door de KRO. Te gast waren Jeroen Wielaert, Stan de Jong en Robbert Blokland.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!