Uitzending
Goedemorgen Nederland - 24-9-2008

24-9-2008

Goedemorgen Nederland

1333 x bekeken | 0 reacties
6
Rita Verdonk ligt onder vuur en maakt excuses
Haar partij Trots Op Nederland (TON) keldert in de peilingen. Ze lijkt onzichtbaar in de Algemene Beschouwingen, er lijkt bewijs te zijn dat ze lid is geweest van de PSP en sinds gisteravond ligt haar boekhouding op straat. Een streek van haar voormalige adviseur Ed Sinke? Ondermeer mediatycoon John de Mol, makelaar Harry Mens en zakenvrouw Sylvia Toth financieren de Stichting Vrienden van Rita Verdonk. Harry Mens zegt in de uitzending te weinig vertrouwen in TON te hebben om nogmaals geld te geven. Dit ligt volgens Mens niet alleen aan Sinke, maar ook 'de rol van Kay van de Linde is discutabel. Hij heeft zich nooit bewezen. Hij heeft Pim Fortuyn niet groot gemaakt.' Rita Verdonk reageert aan tafel op het uitlekken van de namen van haar geldschieters en alle kritiek van de laatste tijd. De IJzeren Dame heeft geen goed woord over voor Sinke: 'We bestaan nog geen jaar en hij is al een maand of vijf weg, waarom heeft iedereen het nog over hem? Hij is een gesloten boek voor TON'

Nieuwsoverzicht
Het nieuwsoverzicht van woensdag 24 september 2008.

"Met afstand het mooiste boek van de zomer"
'Het verhaal van een huwelijk' noemt Susan: "Met afstand het mooiste boek dat ik deze zomer gelezen heb". Schrijver Andrew Sean Greer heeft volgens Susan "het talent cruciale informatie te verzwijgen om dat op het juiste moment uit zijn mouw te toveren".

Jan Siebelink leest voor uit zijn nieuwe boek 'Suezkade'. Verder worden deze week in de boekenrubriek 'De kleine miezerige God' van Esther Gerritsen en 'Ik, Adriaan Veerman' van Adriaan Veerman besproken.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op woensdag 24 september door de KRO. Te gast waren Jan Siebelink en Rita Verdonk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie