Uitzending
Eva TV - Aflevering 7

Aflevering 7

Eva TV

21-5-2010

| 1560 x bekeken | 0 reacties
6
Atlete Lornah Kiplagat is de inspirerende vrouw in Eva van de week. Lornah is van oorsprong Keniaanse. Als jong meisje wil ze al topsporter worden, maar in haar cultuur is dat geen optie. Daarom traint ze stiekem midden in de nacht.Tegenwoordig is Lornah ťťn van de snelste vrouwen ter wereld. Ze heeft een indrukwekkende serie records op haar naam staan. Naast het hardlopen heeft ze samen met haar Nederlandse man Pieter, de Lornah Kiplagat Foundation opgezet. Deze stichting zet nu een trainingscentrum op in Kenia, speciaal voor jonge kansarme meisjes. Hier krijgen ze een uitgebreide opleiding en de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot top atleet. Zij ervaart het haar opdracht om ervoor te zorgen dat ze voor deze jonge meisjes kansen creŽert die ze anders nooit hadden gehad!

Eva's aanpak
In Evaís Aanpak gaat Marion op bezoek bij Marleen en Freek. Marleen en Freek zijn bijna zestien jaar getrouwd. Enkele jaren na hun bruiloft is Jantine tot geloof gekomen. Freek gelooft niet en wil liever ook niet dat Jantine hun twee zoontjes teveel beÔnvloedt met haar geloof. Hoe kan Jantine de ruimte nemen om haar geloofsleven te ontwikkelen maar tegelijkertijd de grenzen van haar man respecteren? Eva-coach Fina geeft raad.

Eva's kledingcoach
Lizette is maar liefst 1,90m lang. Een flinke lengte voor een jonge vrouw! Graag wil ze wat kleiner lijken, maar wat kan de dan het beste dragen? Kledingcoach Maggy geeft Lizette advies en steekt haar in het nieuw.

Deze uitzending van het programma Eva TV met de titel Aflevering 7 is uitgezonden op vrijdag 21 mei door de EO. Te gast was Lornah Kiplagat. De presentatie was in handen van Marion Lutke.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie