Uitzending
Eva TV - Aflevering 6

Aflevering 6

Eva TV

14-5-2010

| 1949 x bekeken | 0 reacties
6
In Eva’s Aanpak deze week het dilemma van Janneke en haar twee jongste kinderen Naomi (12) en Jesse (10). Zij vormen samen met vader Jan en zus Rosanne een heel gezellig gezin, maar Janneke heeft één grote frustratie: haar kinderen helpen totaal niet mee in huis, ondanks haar pogingen om ze te motiveren.
Naomi en Jesse vinden het maar onzin om hun kamer op te ruimen en klusjes te doen. Naomi: “Mijn moeder heeft er genoeg tijd voor en ik heb het veel te druk”. Jesse: “We krijgen er niet eens voor betaald!” Marion legt Janneke’s probleem voor aan Fina, want wat kun je eigenlijk van je kinderen verwachten op huishoudelijk gebied?

Eva's kledingcoach
In Eva’s Kledingcoach geeft Maggy aan Miranda advies. Miranda valt tussen de grote en de kleine maten in. Hierdoor durft ze geen strakke kleding te dragen en grijpt ze vaak naar wijde blouses. Maggy adviseert haar kleding die goed bij haar figuur past.

Eva van de week
De Eva van de week is Anja Nieuwenhuis. Zij heeft enkele jaren geleden voor haar 19 jarige zoon Arjan, die het syndroom van Down heeft, het restaurant ‘Downeys’ opgericht. In dit restaurant werken verschillende mensen met een handicap. Anja realiseerde zich dat er voor mensen met Down eigenlijk geen leuke werkplekken zijn; ‘Ze waren überhaupt nauwelijks zichtbaar in de maatschappij’. Dit frustreerde haar en omdat Arjan een passie had voor de horeca heeft ze het restaurant geopend. Anja zegt; “Ik wilde dat er een werkplek zou komen voor mensen met handicap en vond het ook belangrijk dat die plek in het middelpunt zou staan. Ik ben met Downeys begonnen omdat ze het waard zijn, om het uit te dragen aan het publiek dat ze veel meer kunnen.” Anja is niet meteen vanaf het begin zo gelukkig geweest met een kindje met het Down syndroom. Ze is ook wel heel boos geweest op God. Ik vond ook dat ik als vrouw gefaald had, maar nu zie ik het als zegen. Arjan is een geschenk.

Deze uitzending van het programma Eva TV met de titel Aflevering 6 is uitgezonden op vrijdag 14 mei door de EO. De presentatie was in handen van Marion Lutke.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie