Uitzending
EenVandaag - 9-9-2020

9-9-2020

EenVandaag

170 x bekeken | 0 reacties
4
Herwijnen en defensie in de clinch om radar
Defensie wil in het Gelderse Herwijnen een militaire radar plaatsen. Die is volgens het ministerie noodzakelijk voor de verdediging van het luchtruim. Maar bewoners vrezen voor hun gezondheid door de straling van de radar.

Daarom zijn ze al twee al twee jaar in gevecht met het ministerie van Defensie. Ze krijgen daarin bijval van de gemeenteraad en Kamerleden.

Wat doen social media tegen nepnieuws?
Social mediabedrijven als Facebook bemoeien zich steeds vaker met de content op hun pagina's. Past een bericht niet binnen het beleid, dan is de kans dat het platform het verwijdert een stuk groter dan een paar jaar geleden. En dat zit zo.

Wie volgens Facebook racistische uitlatingen, haatdragend taalgebruik of nepnieuws verspreidt, kan er steeds vaker op rekenen dat het social mediabedrijf die posts of pagina's blokkeert of verwijdert. Eerst gebeurde dit vooral na een melding van andere gebruikers, tegenwoordig gaat Facebook er ook zelf naar op zoek.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op woensdag 9 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie