Uitzending
EenVandaag - 4-9-2020

4-9-2020

EenVandaag

221 x bekeken | 0 reacties
7
Laatste zoektocht naar de vermiste Hans en Piet
In Nederland ontbreekt van 1500 mensen elk spoor. Ze zijn langdurig vermist, zoals de in 1974 verdwenen vrienden Hans en Piet. Dat er aandacht voor de onopgeloste zaken blijft, is belangrijk volgens criminoloog Ilse van Leiden.

Hans Martens en Piet Hölskens verdwenen bijna 46 jaar geleden na een avond stappen. Lang dacht de politie dat hun verdwijning vrijwillig was, tot in 2012 iemand bij de politie meldde dat de mannen zijn vermoord. De familie schakelde privérechercheur Judith Houben in. Haar inspanningen resulteren in een laatste, ultieme, zoekpoging. Vanaf dinsdag zoekt de politie in de Liesselse Brink 4 dagen lang naar het vermiste tweetal.

Waarschijnlijk geen Sinterklaasintochten door corona, wat nu?
Vol verwachting klopt ons hart: nog 2 maanden en de Sint komt aan in Nederland. Maar waar? En hoe? Sommige gemeenten hebben de intocht al afgelast vanwege het coronavirus, anderen zoeken naar alternatieven.

Dat het virus ook roet in het eten zal gooien voor de intocht van Sinterklaas lijkt zeker. De Gelderse gemeente Elburg was de eerste die aangaf géén intocht te organiseren dit jaar. Ook in Maastricht, Almelo, Loppersum en Lelystad komt de Sint niet aan wal. En over de landelijke intocht van Sinterklaas is nog helemaal niks bekend.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 4 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee