Uitzending
EenVandaag - 3-9-2020

3-9-2020

EenVandaag

243 x bekeken | 0 reacties
7
Viruswaanzin drijft gezinnen en vrienden uit elkaar
Stichting Viruswaarheid stelt de corona-aanpak van de regering aan de kaak en wordt daarin steeds radicaler. Dat zorgt niet alleen voor onrust en strijd in de maatschappij, maar ook tussen families en vrienden.

"Ik mis mijn vader gewoon. Hij verliest zich helemaal in complottheorieŽn over corona en wil mij ook overtuigen." Jochem* is 18 jaar oud en maakt zich grote zorgen om zijn vader. De spanning is thuis om te snijden.

Wat is de toekomst van TikTok
De razend populaire social-app TikTok maakte onlangs bekend te gaan investeren in online educatie. Het lijkt niet voor de hand te liggen bij een app die vooral gebruikt wordt voor korte muziekvideoís. Toch liggen er kansen voor het onderwijs.

De laatste tijd komt TikTok veel in het nieuws: online-activisten gebruiken het voor hun agenda en het Chinese bedrijf zou het niet zo nauw nemen met de privacy-regels, wat voor president Trump zelfs reden is de tool te verbieden. Intussen wordt de app in de VS wťl gebruikt om onderwijs te bieden. Nederland is nog niet zo ver, hoewel een aantal onderwijzers al aan het pionieren zijn.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggrť en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op donderdag 3 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee