Uitzending
EenVandaag - 11-9-2020

11-9-2020

EenVandaag

140 x bekeken | 0 reacties
6
Varkensboeren in transitie
Ze worden aangemoedigd door het kabinet te stoppen, en toch voelen varkenshouders zich niet gesteund. Vooral op het gebied van herbestemming lopen boeren vaak vast door ingewikkelde regelgeving. De gemeente Hof van Twente laat zien hoe het ook kan.

Weer een blunder in toeslagenaffaire
Hij maakt zich grote zorgen over zaak van gedupeerden in de toeslagenaffaire tegen de overheid. Daarom wil Kamerlid Omtzigt dat de dossiers die er nog zijn naar het Nationaal Archief gaan. "Het moet verboden worden om nog maar één stuk te vernietigen."

Keer op keer blijkt dat de Belastingdienst onwettig en hardvochtig handelde in de toeslagenaffaire, waarbij meer dan 20.000 ouders onterecht werden gebrandmerkt als fraudeur. De meest recente blunder: in juli bleek dat er 9000 dossiers zijn vernietigd van mensen die in beroep gingen tegen beslissingen van de Belastingdienst. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vreest dat dit de zaak van de slachtoffers verder schaadt.

D66 wil uitbreiding stroomnetwerk
Je herkent het vast: je mobiele telefoon moet dringend opgeladen worden, maar geen vrij stopcontact te vinden. We hebben meer en meer elektrische apparaten in huis, te veel voor ons elektriciteitsnet. D66 komt nu met een plan om daar wat aan te doen.

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 11 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie