Uitzending
EenVandaag - 7-9-2020

7-9-2020

EenVandaag

214 x bekeken | 0 reacties
6
Groene boa's boos op Grapperhaus
Buitengewoon Opsporingsambtenaren in natuurgebieden willen bewapend het bos in kunnen als het moet. Justitieminister Grapperhaus liet de Tweede Kamer in juni weten daar in sommige gevallen aan mee te werken. Maar in de praktijk is er niets veranderd.

Sommige handhavers zouden wegens de toenemende agressie waar ze mee te maken krijgen, deze zomer een wapenstok krijgen, maar ze wachten er nog steeds op. Intussen wordt het er in de bossen niet leuker op. "Je merkt dat mensen in coronatijd een korter lontje hebben", vertelt boswachter Jan van Belzen.

Zelfgestuurd leren in tijden van corona
Middelbare scholieren die dit jaar eindexamen doen, staan voor een uitdaging. Door corona moeten ze zichzelf voorbereiden. Ex-scholier Devon deelt zijn studiestrategie in workshops op scholen. "Scholen zouden dit eigenlijk zelf moeten doen."

Burgerinitiatief voor overname HEMA
Met de actie 'Koop de HEMA' doen fans een poging om de koers van het warenhuis mede te bepalen. Merkendeskundige Paul Moers: "Het is een sympathiek initiatief maar het gaat waarschijnlijk niet werken. De invloed is te klein."

In deze uitzending van EenVandaag was Jan van Belzen te gast. De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 7 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee