Uitzending
EenVandaag - 14-9-2020

14-9-2020

EenVandaag

117 x bekeken | 0 reacties
7
In aanloop naar Prinsjesdag: populariteit kabinet en economische vooruitzichten
44 procent heeft vertrouwen in het kabinet Rutte III. Dat blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdag-onderzoek van EenVandaag. Een jaar geleden lag het vertrouwen nog op 34 procent.

Op het hoogtepunt van de coronacrisis in april bereikte het vertrouwen in het kabinet een recordhoogte van 70 procent. Dat is nu dus weer afgenomen, maar het is nog altijd een flink stuk hoger dan de voorgaande jaren. Bij het aantreden van Rutte III, in 2017, had 35 procent vertrouwen. Dat zakte een jaar later, vooral door de discussie over de dividendbelasting, zelfs naar 27 procent. Vorig jaar was het dus 34 procent.

Hoe zit Prinsjesdag coronastijl eruit?
Voor het eerst in 116 jaar leest de koning zijn troonrede niet voor in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk. Als hij niet verkouden is tenminste, want dan krijgt premier Rutte die eer. "Prinsjesdag 2020 wordt uniek op een gekke manier."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken, Roos Moggré en Jojanneke van den Berge. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op maandag 14 september door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie