Uitzending
EenVandaag - 9-8-2019

9-8-2019

EenVandaag

310 x bekeken | 0 reacties
6
Defensiedeskundige: 'Nederland moet niet meedoen aan Amerikaanse missie naar Straat van Hormuz'
Nederlandse deelname aan de Amerikaanse missie in de Straat van Hormuz is een slecht idee, zegt Dick Zandee van Instituut Clingendael. De missie beschermt olietankers Iraanse agressie, maar het verzoek van de VS brengt ons land in een lastig parket.

Dit weekend werd voor de derde keer een schip geŽnterd door de Iraanse Revolutionaire Garde in de Straat van Hormuz. Het is de zoveelste escalatie in de oplopende spanning met Iran. Eerder vloog een olietanker in de nauwe zeestraat in brand, werden er gaten geschoten in tankers en haalde Iran een Amerikaanse drone neer.

Verhuizing naar belastingparadijs Nederland levert Uber 5,5 miljard euro op
Een verhuizing van Bermuda naar Nederland levert taxibedrijf Uber een belastingaftrek over de winst van 5,5 miljard euro op. De verontwaardiging hierover is groot. Want wil Nederland niet juist af van het imago van belastingparadijs?

"Het gaat hier om de verhuizing van het intellectueel eigendom van Bermuda naar Nederland", legt hoogleraar belastingrecht Jan van de Streek uit. "Dus het recht om de merknaam Uber te gebruiken. Van zoiets is het heel lastig om de waarde te bepalen. Daarom spreekt de belastingdienst met een bedrijf hierover een bedrag af, en dat heet een 'ruling'. De regels hiervoor zijn per 1 juli veel strenger geworden. Maar deze ruling is in maart gesloten dus officieel mag het."

De presentatie was in handen van Pieter Jan Hagens, Suzanne Bosman, Jojanneke van den Berge, Jaap Jongbloed, Rik van de Westelaken en Roos Moggrť. Deze uitzending van het programma EenVandaag werd uitgezonden op vrijdag 9 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie